add gypsum to ales' water to get more maltose and hop's flavour
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811a775c25
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@ -4,9 +4,11 @@
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## Brassage
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## Brassage
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+ 1,5kg malt d'orge de base
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+ 1,5kg malt d'orge de base
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+ 0,5kg malt d'orge crystal
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+ 0,5kg malt d'orge crystal
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+ 4L eau Fiée des Lois
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+ 4L eau Fiée des Lois (pH 7,2)
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+ 3mL sulfate de calcium (gypse)
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1. Préchauffer l'eau 50-52°
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1. Préchauffer l'eau 50-52°
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1. Ajouter sulfate de calcium
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1. Verser les malts
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1. Verser les malts
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1. Brasser 30min à 49-51° (protéase)
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1. Brasser 30min à 49-51° (protéase)
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1. Brasser 50min à 64-66° (bêta-amylase)
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1. Brasser 50min à 64-66° (bêta-amylase)
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@ -4,9 +4,11 @@
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## Brassage
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## Brassage
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+ 1,5kg malt d'orge de base
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+ 1,5kg malt d'orge de base
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+ 0,15kg malt roasted
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+ 0,15kg malt roasted
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+ 4L eau Aix les Bains
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+ 4L eau Aix les Bains (pH 7,2)
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+ 1mL sulfate de calcium (gypse)
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1. Préchauffer l'eau 50-52°
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1. Préchauffer l'eau 50-52°
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1. Ajouter sulfate de calcium
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1. Verser les malts
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1. Verser les malts
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1. Brasser 15min à 49-51° (protéase)
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1. Brasser 15min à 49-51° (protéase)
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1. Brasser 40min à 64-66° (bêta-amylase)
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1. Brasser 40min à 64-66° (bêta-amylase)
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