add gypsum to ales' water to get more maltose and hop's flavour

This commit is contained in:
Maximator 2023-05-06 01:03:42 +02:00
parent 46ea259206
commit 811a775c25
2 changed files with 6 additions and 2 deletions

View file

@ -4,9 +4,11 @@
## Brassage
+ 1,5kg malt d'orge de base
+ 0,5kg malt d'orge crystal
+ 4L eau Fiée des Lois
+ 4L eau Fiée des Lois (pH 7,2)
+ 3mL sulfate de calcium (gypse)
1. Préchauffer l'eau 50-52°
1. Ajouter sulfate de calcium
1. Verser les malts
1. Brasser 30min à 49-51° (protéase)
1. Brasser 50min à 64-66° (bêta-amylase)

View file

@ -4,9 +4,11 @@
## Brassage
+ 1,5kg malt d'orge de base
+ 0,15kg malt roasted
+ 4L eau Aix les Bains
+ 4L eau Aix les Bains (pH 7,2)
+ 1mL sulfate de calcium (gypse)
1. Préchauffer l'eau 50-52°
1. Ajouter sulfate de calcium
1. Verser les malts
1. Brasser 15min à 49-51° (protéase)
1. Brasser 40min à 64-66° (bêta-amylase)